Inget internet

Just nu sitter jag på skolans dator. Vi har inget internet i SCA-lägenheten och jag vet inte när jag får interbet i min nya lägenhet, då vet ni varför jag inte skriver så ofta.

Jag fick se min blivande lägenhet igår :) Det var en glad överraskning. Det är väldigt litet, men fräschare än vad jag förväntat mig. Och det ingick tom en frys och en gullig liten ugn ;D

Sen for vi och storhandlade på ikea. Det var kul! Jag längtar till att få flytta in och fixa allt!

Nu har jag precis beställt en bok på internet... 450kr.. men billigare än i kårbokhandeln iaf ;) Jag har också haft min första riktiga skoldag idag. Redan läxa! Så nu ska jag gå och räkna lite matte i biblioteket innan jag far till SCA-lägenheten (jag tar mig inte in än, de andra är och shoppar).

//Jennie

2,5hp avklarade

Tåget var försenat idag, så jag kom sent till lunchen, det var lite pinsamt, det var låst och allt. Var en ganska fin lunch. Menmen.. jag hamnade iaf brevid en 2a och det visade sig att han bor i samma hus som jag ska flytta till, fast på en annan våning. Men alla rum ser likadana ut så han erbjöd sig att visa mig sitt rum. Det känns bra, för bovärden som kanske skulle visa mig mitt rum har inte ringt upp mig ännu. Dessutom kan denna kille visa mig runt i huset i helgen, då har jag mer tid än vad jag har på måndag.

Matten avklarad ;D fick 10 av 11p på provet, så det var ju skönt! Även om jag bara behövde ha 80% närvaro för att få godkännt så kändes det bra att veta att jag hänger med.

Nu känner jag bara lite stress inför att köpa böcker... men det löser sig nog. En 2a vill kanske sälja sin kemibok till mig.. sen måste jag bara fixa matteboken och boken till perspektiv på materialkursen.

Imorgon kommer mamma hit :)
Hon landar på arlanda vid sju, sen kommer hon hit till kvista och så sover vi nog över här till lördag. :)

Dessutom är Kicki, Tomas och Angelica i Sthlm nu och Pappa och Lina kommer på lördag.

Det ska bli jättekul att träffas igen, även om det känns som att jag for hemmifrån i typ förrgår. Tiden i Stockholm har bara sprungit iväg, jag kan inte fatta att det har gått 2 veckor snart.


innan resan
Jag avslutar med en bild på mig och pappa från då jag for hemmifrån.

God morgon

God morgon!

Nu är jag nyduschad och pigg. Jag har tagit mig sovmorgon idag. Jag gjorde nämligen klart alla kemiuppgifterna igår och lämnade in dem, så jag slipper ha kemi mellan 9 och 13 idag. Skönt :D

Det enda som står på schemat nu är gratislunch och matteprov. Dock så är jag inte ett dugg orolig för matten (som jag vanligtvis brukar vara), och det beror inte på att jag är väl förberedd. Jag brukar vara orolig även om jag är väl förberedd. Det är nämligen så att jag kan inte misslyckas, har man varit på 80% av lektionerna så klarar man kusen, och då spelar det ingen roll vad man får på provet :) Har man inte varit på 80% måste man klara provet för att klara kursen.

Jag har varit på 80% :D
Men såklart så har jag ju tänkt satsa på att klara provet :)

Nu ska jag äta lite frukost.

Ha en bra dag!


Framför tåget
Här är jag då jag ska hoppa på tåget till Sthlm :)

...

Efter att ha sovit hos Lina två nätter är jag tillbaka i Knivsta.

Allt är bra, har börjat ordentligt med den förberedande kemin och matten. På torsdag är det examination :)

Hoppas allt är bra hemma också!


Schemat

http://schema.sys.kth.se/4DACTION/WebShowSearch/2/1-0?wv_type=5&wv_category=123&wv_ts=20090825T193447X0171&wv_search=&wv_startWeek=935&wv_stopWeek=951&wv_first=0&wv_addObj=&wv_delObj=&wv_obj1=19656000&wv_graphic=Grafiskt+format

Där kan ni se mitt schema :)

 

sömn

I natt har jag sovit 11-12 timmar :D skönt!

Och jag är ledig idag ;D

Tack för alla komentarer förresten! Det är jätteroligt att läsa. Men man kan inte svara på dem va? Eller har jag missat något?

stugan

Nybastade

Här är jag och två toppentjejer i klassen, Sarah och Malin. Vi är nybadade och bastade :)


Igår begav vi oss till stugan. Vädret var toppen och hade väldigt roligt!
Phaddrarna hade ordnat med flera roliga aktiviteter (minus den värsta skottska fylla jag varit med om).

Borlängenollan var också där och umgicks med oss.

Efter bad och bastu fixade vi oss och gick upp till stugan för att vara på våran andra gasque. Sedan blev det dans för fulla muggar.

Kvällen var rolig men det gick lite över styr för en del ur nollan (var inte orolig, det gick inte över styr för mig)... men så kan det gå ibland och allt blev ju bra till slut.

Efter att jag kom hem till knivsta fikade vi för att fira dick som fyllt år. Sedan for jag bea och laura in till ikea och kollade på möbler. Längtaa till nya lägenheten!

Jag är superduperdundertrött nu! (sov max 3 h i natt, på ett golv)

Ändrade planer

Jag skrev sist att jag skulle flytta idag, men så blir det ej.
Jag stannar hos Bea och Dick troligtvis till söndag :)

söt

Då får jag även träffa denna lilla busunge lite mer.

Gasquen Tasque

Igår var det dags för vår första gasque. Det är en sittning/fest. Vi fick tre rätters middag, sjöng sånger, dansade o.s.v. :)
Det var riktigt roligt! Jag gillar min klass och de andra äldre eleverna på bergs (vår utbildning kallas aldrig Materialdesign, man säger att vi går på bergs).

Efter gasquen följde jag med Malin hem och sov över hos henne. Jag skulle måsta fara så tidigt med tåget annars, så hon var snäll och erbjöd mig att sova över :)

Idag fick vi en liten sovmorgon men började dagen med kemi :)

Nu befinner jag mig i Kista hos mina gästvänliga tillfälliga bovärdar. Ikväll ska jag dock bege mig mot Huddninge och Lina. Hon blir min nästa bovärd fram till 29onde augusti då mamma, pappa och lina kommer ner. Sedan flyttar jag till Lappis 1a september.  Det ska bli sååå skönt att få en egen lägenhet!

Jag vet inte hur Lina har det med internet.. så detta kanske blir sista användningen av datorn på ett tag. Men jag har alltid mobilen på, dock så har jag inte möjlighet att svara allt för ofta..

Imorgon bär det dessutom av till "STUGAN" vars det är vet jag inte, men det ingår i nollningen. Där kommer jag att sova fram till lördag. Söndag är jag ledig :)

Kram på er!

Reflexväst

Idag var den första riktiga dagen på KTH. Gud vad spännande det var!
Vi hade upprop och sen fick vi sitta i en sal och bara vänta. Efter en stund startade de pampig musik och släckte ljuset i lokalen. Sen kom Phösarna...
De är läskiga... bara fönedrar oss hela tiden ;) tur att vi är typ 50 stycken, man känner sig inte alls så förnedrad. Phaddrarna däremot, är snälla ;) Vi har lekt lekar och haft anonyma prov idag (sköönt att de var anonyma!).

Dessutom har vi fått nya "namn" av Phösarna. Jag heter nu Reflexväst.. och jag har aldrig haft på mig en reflektväst i Sthlm, men alla fick konstiga namn. Reflexväst var nog ett av de enklaste. Andra exempel är Norsk, rubber collecter, i hjärtat av sverige, smutst och fiskpinne.

Imorgon blir en lång dag, schemat är mellan 8 och 20. 

Ciao!

 

Första intrycket

Första intrycket av Stockholm var bra (förutom tjorvet med sj-kortet på centralen).
Tåget var försenat, men det gjorde inte mig något. Jag tycker det var mysigt att åka tåg för en gångs skull.

Det jag sett av klassen än så länge verkar toppen! Hoppas det fortsätter så :)

Nu befinner jag mig i knivsta, de är så gästvänliga och snälla.

Jag är trött, så det blir sängen strax.

gonatt

På stadshuset
Här sitter jag utanför stadshuset och väntar på invigningen.

Konstigt

Nu har jag precis sagt farväl till mormor och morfar. det är ett bra tag innan jag ser dem igen.. Vad konstigt det känns.
Jag som knappt fattat att jag ens ska till Stockholm.

Nybörjare

Hej!

Nu tänkte jag börja blogga... vi får se hur flitig jag kommer att vara.
Jag ska flytta till Stockholm på lördag, så det känns som att jag kommer att få nya upplevelser att dela med mig av :)
Sen så har jag även fått en ny laptop som jag förmodligen kommer bära med mig en hel del. Så det känns som att jag har förutsättningarna på min sida.

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0