Aktiv bakisdag

Igår hade jag massa energi, trots en natt med ganska lite sömn. Rastlös som jag var hoppades jag att Malin skulle vilja ta promenaden runt Brunnsviken som vi har pratat om länge. Vi gjorde ett första försök att hitta rundan i vintras, men gick vilse.

Efter att jag hade legat i solen ett tag och väntat svarade Malin äntligen och hon var sugen! :D

Jag tog min cykel och cyklade till henne, vi tog en lång promenad runt Brunnsviken. Över 3 timmar tog det! Men då tog vi oss en lite smörgåspaus i Hagaparken också. Vad vacker det var! Stockholm växer mer och mer i mina ögon ju längre tid jag är här. Det kändes verkligen inte som att man var mitt i en storstad med massa skog, vatten, klippor, djur osv. Men sen helt plötsligt var man vid motorvägen och massa bilar brummade förbi.

En inte så trevlig sak var dock att även nudisterna verkat hitta ut. En gubbe låg där på en klippa vid stigen och njöt av solen, utan kläder...

Sedan cyklade jag hem, tog mig en snabb dusch och ett paket nudlar och så cyklade jag till skolan och gjorde fysik.. Känns aldrig som att detta kommer att ta slut.. men som tur är så vet jag ju att det inte är så länge kvar.

Här är några av Malins bilder från i Lördags:




Lista

Den intensiva perioden är över! Yey!

Tentapuben var kul! Glömde tyvärr kameran dock :(

Här är en liten lista över vad som händer i mitt liv framöver:
  • 1/6 Jag och Malin springer vårruset.
  • 4/6 Munta i Fysik
  • 7/6 Tenta i Mekanik
  • 7/6 Jag och Malin tar nattåget till Bollnäs och Älvsbyn
  • 8/6 Se mina fina vänner på balen
  • 10/6 Fira att syster går ut mellanstadiet
  • 11/6 Se studenten
  • 14/6 Sommarjobb på SCA
Det kommer att bli great!

Dagens minus:


- Mekaniken var SVÅR.
- Jag måste RÅPLUGGA fysik
- Jag är LESS

blä!

tentaveckan fortsätter

Nu är en tenta avklarad, och det gick nog bra.

Gårdagen bestod (förutom tentan mellan 8 och 13) huvudsakligen av mekanikplugg, och även denna dag har jag pluggat mycket mek. Hoppas det går vägen imorgon. Jag känner att jag börjar få ganska bra koll, men en pluggdag till hade varit bra. Jag får helt enkelt göra vad jag kan och hoppas på det bästa.

Jag har dock hört att dom på mekanikinstutionen är superpetiga då dom rättar! Missar man ETT vektorssträck (ett sträck över en bokstav) drar dom en poäng. Problemdelen består bara av 4 uppgifter som maximalt kan ge 3 poäng var så 1 poäng är ju tyvärr ganska stor andel..

Efter mek.tentan imorgon ska vi stanna på skolan för att börja med inget mindre än fysik-tenta-plugg! Yey..
Ingen rast och ingen ro..

Annars har jag inte så mycket att säga förutom att en hushållerska under tentaveckan hade varit en bra grej, och jag längtar tentapuben, Piteå och SOMMARLOV!



uppdatering

Jag har inte så mycket nytt att komma med.. nu är det PLUGG som gäller. Jag känner än så länge att jag har ganska bra disciplin, hoppas bara att det kommer att hålla i sig fram till nästa lördag.

Lite uppdatering på vad som hänt:
- teoridelen (KSn) på mekaniken gick över förväntan! Nu har jag "bara" 2,5 tentor nästa vecka.. det är fortfarande för många men bättre än 3. :P
- KSn i flervarre gick också bra. Jag har nu 12 poäng i ryggen då jag går till tentan ;D
- jag har världens gulligaste mormor som överraskar mig med paket på posten! :) Igår fick jag mat, kex och ost med olika tillbehör, choklad och nötter ;D Perfekt till tentaplugget! (av någon anledning vill jag helst tugga på något då jag pluggar)
- Det är högsommar här! Nästan för varmt... fast man ska inte klaga. Sen är det även supersolig, grönt gräs, löv på träden och det blommar!


grandfinale och sommar

Igår träffade jag Dorith och Anki som är på semester här i sthlm och sedan åkte jag till skolan för att förbereda för bergsspexets grandfinale. Jag sminkade några skådisar.

Efter att ha sett på spexet var det dax för gasque (3 rätters) och efterkör i hardox. Det blev en riktigt lyckad kväll!

Idag vaknade jag och Linnea (som sov över efter grandfinale) till en riktig sommardag!
Årets första riktigt heta dag. Fy vad härligt det har varit! Jag har varit vid mitt smultronställe (en bänk vid en sjö i skogen) och pluggat i bikini.

Sedan har jag även hunnit tvätta massa tvätt idag, och sprungit ett varv på elljusspåret. Nu väntar tyvärr en hel hög med disk och ännu mer plugg.. men sen ska jag faktiskt belöna mig med en film ;)

Här är ett urval från grand finale:

Jag och Fredrik har skedkrig och Malin och Lukas verkar också kriga lite.. ;)



idiot-idiot-IDIOT!!!

Jag är så förbannad just nu! Jag fattar ingenting! Att det finns hemska människor visste jag väl egentligen, men jag har inte riktigt förstått det.. man vill inte förstå.

Jag vet inte om jag riktigt förstår nu heller, men det finns en människa som gjort något dumt, korkat, hemskt, elakt, egoistiskt, respektlöst, oförlåtligt, FRUKTANSVÄRT mot en fantastisk person.

Jag kan inte annat än hata denna usla människa! Jag har aldrig träffat dig och kommer förmodligen aldrig att göra det, men jag hoppas att du ruttnar i en cell en vacker dag! Hade jag träffat dig nu skulle jag gladeligen slå dig gul och blå (och jag är emot våld, jag har aldrig varit våldsam men DU förtjänar STRYK!)

och nej, jag berättar inte vad som hänt, ville bara få ur mig lite ilska!

lördag

Valborgs i Uppsala:



Nu fick jag lust att ladda upp några valborgsbilder i alla fall :)

---------------------------------------------------------------------

Jag började dagen med en liten joggingrunda, sedan begav jag mig till skolan för att plugga mekanik.
Hemma igen improviserade jag fram en pannkaka med bla. havregryn och rågmjöl. Det blev gott :)
Sedan bakade jag även världens godaste bröd!

Nu har jag pluggat lite till (det räcker till!) men ska snart åka till Malin för att umgås lite.

jogging

Mitt träningskort är slut, och min snälla pappa erbjöd sig att ge mig ett nytt så jag hade tänkt förlänga det, men efter lite pluggplanering i skolan insåg jag att det är ingen idé. Det kommer förmodligen att bli långa dagar i skolan ända fram till sommarlovet, så jag hinner inte på passen. Istället har jag bestämt mig för att börja använda joggingspåret som ligger precis utanför mitt hus. Det gick bra igår, även om jag är väldigt anti jogging. Har alltid tyckt det varit så långtråkigt... men det var ganska härligt ändå.
Idag har jag också tänkt ut, men då började det regna.. ska se om det slutat snart. I övrigt så pluggar jag mest bara.. det är väldigt mycket just nu! Därför jag inte är så aktiv här. Har inte tid, och inget speciellt att berätta.

Bilder från valborgs finns förresten på facebook. Kanske kommer upp någon här också så småningom.

valborgsfirande

Valborgs firade jag i Uppsala! Första men absolut inte sista gången jag besöker den staden. Förmodligen lär jag fira valborgs där igen, men har dessutom vänner som flyttat dit, eller tänkt flytta dit i framtiden.
Jag rekomenderar dock alla att testa att spendera en valborgsmässoafton där. Det är något speciellt. Bl.a. forsränning, picknick i parker, fest och massor med folk! Parken vi var i var full med folk :)

RSS 2.0