nostalgi

Jag älskar att kolla på gamla bilder! Hittade bl.a. dessa från 2003.

cool 13-åring ;)

Världens sötaste lillasyster

buss

Jag gillar att åka buss ibland. Idag ville jag aldrig att den skulle komma fram. Till min lycka så körde den omvägen runt ekhagen, men det gick allt för fort ändå. När man åker buss behöver man inte göra någonting, man kan bara vara. Kommer man hem finns det massa måsten som hänger över en, saker som man borde göra (städa, diska, PLUGGA osv...) Då kan man inte vila på samma sätt. Nu är jag ju hemma så det är väl bäst att göra något.

tisdag

Nu har jag precis käkat upp mina sista paltar.. får alltså klara mig utan nu, förmodligen till i juni! Ojoj, hur ska detta gå? Säkert ganska bra.

Det har förövrigt varit en riktigt härlig dag idag. Solen sken, och jag som var inställd på regn. Hoppas det blir fint väder på fredag bara! Då ska jag nämligen tillbringa dagen i Uppsala, förmodligen i någon park eller liknande. Blir spännande! Jag har ju faktiskt aldrig varit där.

Nu fick jag paltschweeemeen så jag tar mig en tupplur. HeJs!

helg

Idag har jag hunnit städa toan, duscha, tillaga laxfilén som jag fick av mamma då hon och Lina var här, göra frukost och nu, klockan 09:12, sitter jag här och facebookar, bloggar och käkar frukost. Känns ganska bra jobbat för en söndagsmorgon.

Helgen har varit, och är, fullspäckad. Man tänker att man har så mycket tid och ska hinna så mycket, men det är ju faktiskt bara 2 dagar. Det har dock varit en riktigt bra helg med trevliga människor :)

Igår fick jag dessutom se fler djur på nära håll än jag sett på hela min vistelse här. Två svarta fåglar var bara 1 m från gångbanan, en and och hans andfru var på gångvägen (jag höll nästan på att trampa på han), ett rådjur sprang bara några meter framför och 3 paddor promenerade över vägen.. :P haha.

ljus

Jag har tänt ljus,
så nu blir det myskväll med min vän från Bollnäs :)

KS, babbel och potatispannkaka

Kontrollskrivningen igår gick faktiskt bra :) Känns riktigt skönt, nu har jag troligtvis full pott på första uppgiften på tentan i maj.

Efter skolan var jag och Fei på bodycombat. Var riktigt längesen sist jag tränade det så jag var riktigt taggad. Och kul var det!

Sedan pratade jag med min piteå/skåne-tjej Emma i telefon. I 1 timma och 40 minuter babblade vi på. Det märks att man har en del att prata om då vi inte ses så ofta ;). Det är alltid kul att höra vad som händer i hennes liv och jag fick prata av mig om mitt. Under tiden lyckade jag även diska undan mitt berg och göra en potatispannkaka, headset är bra!

Nu är det en sista dag i skolan innan jag tar helg! Ska bli skönt, men jag fattar fortfarande inte vart tiden tar vägen! Fortsätter det i den här takten är jag ju civilingenjör på nolltid ;)

tidig kväll

Jag var supertrött igår och det kändes tidigt att lägga sig innan 21, men samtidigt så kände jag att om jag skulle vara vaken så var jag tvungen att antingen diska eller plugga inför KSn. Så jag valde att sova :)
20:40 var jag redo för sängen och la mig för att lyssna på musik.

Sådär vid 3:30 vaknade jag av att min granne skrek. Vilket inte är särskilt ovanligt, men halv fyra på morgonen!? SOV MÄNNISKA! Jag låg och funderade ut ett argt brev som jag skulle skriva till honom. Om att man inte ska spela tv/data-spel på natten, och om han nu måste så kan han väl iaf låta bli att skrika då det går dåligt.. Men jag lär nog aldrig skriva det där brevet.

Sen somnade jag iaf om och gick inte upp förrän 7. Nu har jag sammanfattat satser och regler från anteckningen och sitter och käkar min frukost :)
Det är så skönt att ta det lugnt på morgonen. Enda nackdelen med att jag la mig sådär tidigt är nu att jag har ett berg med disk som väntar på mig..

bad day

Det har inte varit världens bästa  Jennie-dag idag. Det började redan i morse när jag för ovanlighetens skull ville använda min hårfön. Den gick sönder, bara hipps vipps, utan förvarning.

Sedan lyckades jag även tappa bort mina färdiglösta inlämningsuppgifter i mekaniken. Efter febrilt letande i alla mina kollegieblock, och efter att ha kollat igenom typ 100 (okryddat) andra papper hittade jag det, puh! Dock missade jag lite av övningen, och levde om när det var knäpptyst i klassrummet eftesom att jag hade tagit klackskor idag, och råkade smälla i dörren.. Jaaja.. det var det värt :) Hade verkligen inte velat gör om mekaniken.

Sedan har dagen flutit på helt okej. Tills jag, sådär vid sjutiden, skulle lämna nymble och mina pluggande klasskompisar så ville jag använda mitt paraply. Jo, det snöar och regnar förresten idag! Vilket är ännu en anledning till att den är allmännt dålig.

Tillbaka till paraplyet så gick även det sönder :(
Det var ett billigt biltemaparaply men ändå, det var knappt använt.

Nu ska jag trösta mig med farmors köttfärsbiffar :)
Sen blir det lite plugg om jag orkar, och att lägga mig tidigt skulle jag tro. Känner mig rätt slut och imorgon har vi KS i flervariabelsanalys, hoppas det går vägen!

söndag

Jahapp, då var helgen redan över! Vars tog tiden vägen?
Jag har hunnit bocka av en del saker på listan men inte hela tyvärr.
Jag känner mig trots allt ganska nöjd med min insats :)

Idag var jag och Fei på världens roligaste pass! Först bodyjam och sen core30. Intruktören var riktigt bra och hade bra övningar på coren (bodyjam är samma i hela Sverige).
Synd att mitt kort går ut på 9 dagar.. hinner bara med en söndag till :(.


helg


Här är några blommor som jag gick förbi igår.

Jag blev jätteglad igår när jag fick veta att det var fredag, det var något som jag hade missat.
Dock så gör det mig inte så mycket mer ledig med helg. Jag har gjort en lista med måsten som ska göras i helgen. Därför ska vi ses på skolan idag och hjälpas åt med lite plugg :)

palt

Det har varit ett par riktigt härliga dagar här i Sthlm på sistone. Speciellt igår.
Vi har en jättefin borggård där i princip hela klassen satt och njöt av solen på rasterna. Så härligt! Synd att jag inte kunde föreviga det med kameran.

Man märker verkligen skillnad motför hur det var i Piteå. Där lämnade jag massa snö och kom till grönt gräs och vårblommor. Jag ska försöka komma ihåg att ta kort på dom någon dag och lägga ut.

I övrigt då är det fullt upp och långa dagar. Har slutat 17:00 hela veckan. Idag skyndade jag och Fei oss till Frescati och tränade coreboard 17:30. Sjukt jobbigt, men skönt efteråt. Ikväll har jag ätit en riktig pite-middag, pluggat lite mekanik och diskat 3 dagars disk.. ops :P men jag har faktiskt inte ork att vara duktig och städa undan efter mig varje dag, det är ju ändå bara jag som ska stå ut med det. Och sen så är jag inte hemma så mycket ändå, bara på kvällen, natten och morgonen.

Här är dagens middag:

biolabb, klipp och flyg



Förr har jag ringt SCA och frågat om sommarjobb och fick då
veta att jag skulle få det, men inte vars.
Idag ringde dom och berättade att det blir på biolabb i 9 veckor.
Yes säger jag!
Kemlabb var jätteroligt men det blir riktigt kul med lite utmaning
och nya saker på biolabb :)

Har även klippt mig hos Erika idag. Jag blev supernöjd :)

Nu ska jag spendera mina sista timmar här på nästan 2 månader.
Ikväll flyger jag!

Liten resumé

Nu börjar lovet lida mot sitt slut. Imorgon flyger jag.
Jag har haft ett jättebra lov och träffat många som jag inte sett på länge. Det är alltid så himla kul!

Här kommer några bilder som jag knäppt:

Vi hade en rolig lill-lördag i onsdags med taco och kalles krog.


Min syster bakade en fin <3-kladdkaka och gjorde mysfika.


Jag och Angelica gjorde 3-rätters och bjöd våra familjer.



Har även träffat många fler omtyckta människor!
Hoppas vi ses igen i juni!
I´ll be back, och då i nästan 3 månader.

Nu längtar jag ner till mina stockholmare igen.
Känns dock lite tungt med allt skolarebete som väntar.. mitt schema är vääligt fyllspäckat fram till 29onde maj, men det löser sig! :)


Linslus

Nu har linslusen varit framme igen. ;)

Tidningen Ung Teknik som jag varit med i har släppts.
Om ni tittar på bildspelet högst upp är jag med på en bild.

Sedan är intervjun här och tidningen ser ut såhär (jag är på sida 17).


Att åka madrass

Eftersom att det tydligen inte är så vanligt att åka madrass i södra sverige så måste jag ju visa vad man gör. :)


Gauto

Nu är jag hemma i Roknäs efter att ha spenderat påskhelgen i Gauto med familjen.
Det har varit en riktigt härlig helg.
Lördag var vädret lite växlande och det blåste massor uppe på fjället, men söndag och måndag var det strålande sol och klarblå himmel. Det gick inte att få bättre väder!
Jag har därför spenderat mycket tid liggandes i en "snösoffa" bervid min mor.
Lina solade också endel, men var lite mer rastlös och gjorde annat. Mormor och morfar pimplade och fick första dagen 16 fiskar på bara en dryg timma. Pappa är ju lite invalid nu då han opererat knät, så han höll sig runt stugan.

Själv gav jag aldrig pimplandet en chans iår. Fiskarna fick vara. Jag har däremot kört skoter, åkt lite madrass och, som sagt, solat.

Söndag kom moster Monika och Tommy W på besök. Vi åt blodpalt och spelade Pratmakarna och Plump på kvällen. Jag sög tyvärr på plump... men Pratmakarna var jag desto bättre på :)











Skrivet på Arlanda

Efter att ha åkt buss, buss, tåg, tåg och buss ska jag nu snart åka flygplan och slutligen bil. Det blir en välda bytande ;P. Dock så blev resan till arlanda gratis (eller inte gratis, men jag kunde åka på mitt SL-kort) och tog inte så lång tid som jag trott. Jag for i väldigt god tid för att slippa stressa, och nu sitter jag här 1 timma innan planet ska gå och fördriver tid. Jag unnade mig en stor kopp kaffe på Max också, kände att huvudvärken var på väg så det behövdes. Hoppas att huvudvärken kom av en annan anledning än kaffesug, man vill ju inte bli beroende.  Dock så tror jag att jag inte är helt kry, tyvärr. Kände det igår efter att jag tränat bodycombat. Min hals var inte helt ok. Så att träna var nog inte det bästa valet. Imorse då jag vaknade hade jag sådär lite värk i kroppen, ont i halsen och var tung i huvudet. Så jag körde på alvedon. Nu hoppas jag bara att det inte blir värre, jag ska ju till fjällen imorgon. Jaja, inget att göra åt det nu.

 

Jag sitter vid ett sånt där högt bord vid fönstret med utsikt på ”mitt” plan. Det ser stabilt ut ;). Min sittplats på planet är 10F, vid fönstret, det gillar jag. Har nog något film/serie-aktigt på datorn som kan underhålla mig under resan.

 

Men snart är jag framme, shiit vad skönt det ska bli. Min oro just nu är främst att sakerna i min väska ska bli mos, känns inte som att jag packat så bra och väskan var alldeles för stor. Jag hade dock inga andra väskor att välja mellan. Oro över att planet ska krascha finns väl där någon stans, men den är minimal.

 

Nu kommer jag förmodligen att lämna ett väldigt vårigt och snöfritt Sthlm och komma till ett supersnöigt Luleå, och ännu snöigare Gauto imorgon.

 

Ikväll ska jag försöka hinna träffa Josse, hennes pojke, Ida, Sanna och Pilla.

 

Mitt plan som förbereds för resan.

Min dator.

Min kaffe <3


Skärtorsdag

Idag är det skola mellan 8 och 15. Sen blir det bara att åka hem, käka och sticka till arlanda.
Denna gång ska jag vara i god tid! Förra hemresans stress vill jag helst slippa.

Glad Påsk!


RSS 2.0