lat

Såg precis att det är oskyldigt dömd ikväll, det kan man ju inte missa.. eller?
Usch vad jag är lat...


spex

Idag var det möte med bergsspexet (min sektion heter bergs). Vi fick taco :D
Jag ska nog gå med i spexet, det verkar kul.
Men jag tror att jag håller mig vid sidan av scenen. Skrev upp mig på sminket och då får man fixa frisyrer, kläder och såklart smink på skådespelarna. Sen har jag hört att det är lite fetser då och då. I sminket får man dricka rosevin. Skådisarna får whiskey och dekoren tequila. :)

Är väl lite plugg som väntar ikväll också... om jag ids.


Nu är det inte länge kvar till helg! Och vi börjar inte förrän 13:00 imorgon. :D

Kallt!

Det var 2,9 grader i morse då jag for till skolan och nu är det 7,8 grader. Inte varmt!
Jag känner att det är dax att skruva på elementet :)

Idag har jag, malin och linnea varit hemma hemma hos malin och pluggat på perspektiv på materialdesign. Det var givande :)

Nu ska jag räkna! yey!


Idag...

...har det varit en vanlig dag i skolan. Bronek gick som vanligt igenom massa nytt. Idag handlade det om linjära kombinationer.. eller nått sånt. :)

Sen hade vi kemi och så ränade vi några dagens uppgifter i matte. Sen bar det av till stan för att fixa 80-talsaccesoarer med Linnea och Malin :D

Och nu har jag precis betalat halva Åreresan :D Åh vad roligt det ska bli, längtar redan!


Skogspromenad

Idag har jag pluggat en del, sen tänkte jag att jag skulle gå ut och få lite frisk luft.
I trapphuset väntade första överanskningen, två spyor.. Inte fräscht.

Sen bestämde jag mig för att gå upp längst en stig i skogen och se vars den ledde. Jag hamnade först högt upp på ett berg med jättefin utsikt över skärgården. Sedan fortsatte jag att gå i skogen, men då hittade jag typ en lite koja av pinnar.. det var någon som hade ställt massa pinnar mot ett träd så att det blev ett vinskydd eller något.. och så låg det en väska där! Då blev jag rädd att någon uteliggare bodde i området så jag skyndade mig ut ur skogen :)
Sedan höll jag mig till gångvägar. Jag upptäckte att det ligger en hamn inte alls långt här ifrån.

Sen handlade jag omega3-ägg och kaviar och gjorde mig en riktigt äggmacka ;)

Nu är det väl plugg som väntar..

Ha en bra dag allihopa!

kaviar

Jag kokade mig just ägg och skulle äta en god äggmacka.
Men då kom jag på att jag har ju ingen kaviar!
Jäklar också. Det måste jag köpa idag :)


Madonna




Jag gillar nog madonnas 80-talsstil bäst.
Ska köpa mig ett rött läppstift och försöka fixa frillan också. Jag har ju virvlen till min fördel i alla fall (för en gångs skull)

Tack för alla tips förresten!


Video

Kolla denna video om ni vill ha ett smakprov på min nollning!
Det är våra phösare som gör en musikvideo. :)

Prova att kopiera och klistra in denna länk. Vet inte hur det funkar.. man kanske måste vara vän med han som har lagt ut filmen på facebook. Men testa och skriv gärna om det funkade eller ej sen. :)

http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=142998301989

80-tal

Sen så har vi beslutat att ha 80-talstema på ettans gasque.

Någon som har något bra tips på hur jag kan klä mig? :)

Åre

Jag ska till åre  i januari med folk från bergssektionen!
Det ska bli grymt kul!

Kolla hemsidan
http://www.skiweekare.se/


Pizza hut



Nu har mormor varit här i Stockholm med mig i 5 dagar. Idag lämnade jag henne på cityterminalen.
Vi har haft supermysigt! Det känns trist att hon ska fara men ändå skönt att ha träffat och pratat med henne och visat hur jag har det.

Vi avslutade hennes vistelse med mat på Pizzahut :). Servitören hörde att vi kom från norrland med detsamma och det visade sig att han var släkt med patron hedkvist och åker till Piteå typ en gång per år. Skojjsigt :)

Nu ska jag snart gå och sova.. :P
Gonatt!

Shoppingrunda

Nu är jag och mormor mätta och belåtna, vi har precis ätit jättegoda kotletter i ugn.
Idag har vi shoppat och fikat gott fika i city.
Jag hittade många fina saker! Bl.a. en jacka, jeansleggings, kofta, termometer och lite andra bra saker :)

Nu ska vi bara mysa i lägenheten.

Hoppas allt är bra hemma också!

Nu är mormor här :)



I söndags åkte vi ut till ikea och handlade. Nu har jag massor med nya bra saker och en ny microvågsugn :D. Hemma i lägenheten fixade vi i garderoben och köket med de nya sakerna. Sedan for vi ut och åt jättegod mat, det gjorde vi även i lördags. 

Idag har jag varit i skolan och mormor har varit snäll och städat i hela lägenheten. :)





plättar

Det har varit några jobbiga dagar nu.. usch.. 
Men jag försöker att tänka på annat.

Nu är det ju helg och det känns jätteskönt! Jag firade just lite för mig själv med plättar, jordgubbsglass, blåbär och hallon. Mums! :D
Jag hittade värsta pannkakssidan (www.pannkakor.se), där fanns det massor med olika recept. Jag testade "nyttiga pannkakor" med rågmjöl och havregryn, det kändes lite mer matigt och lite nyttigare (dock blev det ganska onyttigt med all glass, men gott). Dom rekomenderas :)

Idag for några klasskompisar hem till sina familjer.. jag längtar också hem, men jag får hålla mig ett tag. Dock så kommer mormor imorgon, det ska bli jätteroligt att träffa henne! Och jag tror nog att hon längtar lite också ;).
Jag ska hämta henne på centralstationen imorgon. Innan jag gör det ska jag nog vara lite duktig och tvätta kläder och plugga.



Nollegasquen

I fredags var det nollegasque och det var svinkul!
Vi fick en lyxig middag, massa rolig underhållning och sedan fick vi gå ut i en kolsvart park full med marschaller och facklor. Där fick vi sjunga flera sånger för överphösaren som till slut gjorde oss till ettor :)




Sen blev det efterfest och alla phösarna rakade av sig sina skägg och tog på sig vanliga kläder, vilken skillnad!

Lördag var de popkorn, och jonas hade varit så duktig och gått till final!
Han vann tyvärr inte, men att vara med bland topp 10 i sverige är ju väldigt bra! :)



Han hade lyxat till det med hotell och allt. Supermysigt och gott med hotellfrukost!

Igår handlade vi och fixade i lägenheter med gardiner och tyg som mamma sytt och skickat ner med honom. Jag blev jättenöjd med dem.

Idag är det skola igen, men jag börjar inte förrän 13. Men jag är ändå så morgonpigg så jag tänkte att det är lika bra att göra bort att plugga lite.

Ha en bra dag!

Bilder

Nu har jag tagit lite bilder på lägenheten :)





Visenter

Ännu en dag har passerat och imorgon är min sista dag som nolla.
Imorgon kväll är det nolle-gasque och det lär bli något alldeles extra låter det som. ;)

Vi har även lappskrivning imorgon, jag fick veta idag att jag fick full pott på förra lappskrivningen så om det går bra imorgon också underlättar det för den kommande tentan. Håll tummarna!

Imorgon kommer även Jonas hit till storstan :). Det ska bli roligt! Tyvärr missar jag hans framträdande.. första är under en föreläsning och andra under lappskrivningen.. Men vi får hoppas att han går vidare så att jag får se på lördag iaf :) 

Dessutom har mormor bokat biljetter så hon kommer också hit inom en snart framtid. Kul! :)

Sedan kanske jag ska nämna lite om gårdagen. Kvällen innan igår var det gasque men vi for hem tidigt så jag var hemma ca 23. Nästa dag gick jag upp 05:30 för att hinna till skolan till 6:50. Sedan bar det av till avesta med buss. Där fick vi värsta hotellfrukosten och sedan visades vi runt på ett stort stålverk. Det var ganska coolt och intessant :). Sen fick vi lunchbuffé och så fick vi se visenter som på något sätt har något med stålverket att göra. Tror det var så att han som ägde stålverket för läänge sen fraktade över djuren från amreika och nu är dom väldigt sällsynta men en grupp på 27st lever kvar i avesta.

Sen for vi vidare till ett jättegammalt stålverk (om den ens kan kallas det). Alla maskiner drevs med vattenhjul osv. Det var också intressant och vi bjöds på ännu mer mat där :D Dock så blev det lite drygt. Vi var inte hemma förrän 20 på kvällen, så jag var väldigt trött..

Nu ska jag snart sova.. kanske ska läsa lite i min otroligt roliga kemibok först... (den är ENORM och på engelska.. men man kan ju se det från den ljusa sidan, jag fick ju valuta för pengarna, den väger nog en hel del. :) )

Gonatt!

tidsbrist

Jag hinner inte skriva så mycket just nu..
Har varit på studieresa från 7:00-20:00 idag och nu måste jag skriva ett protokoll på engelska och räkna matte.. pust!

Tele2

Jag fick brev idag, av Tele 2. Då sa jag jippie! Nu har jag internet ;D


Brödbak

Idag har jag smitit in på datasalen på KTH... känns lite fel, men vi har tillgång till lokalerna på KTH dygnet runt, hela veckan :) Så jag tänkte att jag kunde låna datorn då jag inte har hunnit få intenet ännu.

I morse vaknade jag tidigt så jag har hunnit en hel del. Jag har till och med bakat bröd. Jag gjorde inte riktigt enligt receptet men det blev riktigt gott.:) Och ganska nyttigt tror jag, är både havregryn, rågkross och fullkornsmjöl i det.

Veckan som kommer är väldigt fullspeckad så det kommer nog inte att bli många lediga stunder, men framöver ser det ut att lugna ner sig.

Nu ska jag försöka hitta PrisXtra och handla lite. Har letat fram en karta på hitta.se och det är visst bara 2km dit :)

Sen måste jag läsa en hel del.. JOBBIGT! Det är en engelsk bok om materials uppbyggnad och jag har massa sidor olästa. Jag har inte hunnit få den boken, men jag har lånat den av en klasskompis över dagen så jag måste ju läsa idag. Men det är nog bara bra att jag måste, annars hade jag förmodligen skjutit upp det. :)

Pusshej:)


Första lappen skriven

Nu har jag köpt min första bok och gjort min första lappskrivning :)

Lappskrivningen var mycket enklare än jag trodde, jag klarade båda uppgifterna.:D

Mellan 13 och 15 idag ska jag ha föreläsning i PPM (perspektiv på materialdesign), efter det ska jag och några i klassen ut och fika, sedan lär det nog bli en lugnt hemmakäll. I helgen ska jag tvätta ca 2veckors tvätt, fixa i lägenheten och plugga. Sen tänkte jag även testa att ta med min dator till KTH-området och testa det trådlösa nätet :)

Lägenheten

Nu sitter jag på skolans dator. Det är jobbigt att vara utan intenet hemma, hoppas det börjar funka snart!

De senaste dagarna var mamma, pappa och lina här och hjälpte mig att handla och flytta in i lägenheten. Det blev jättebra! Jag är supernöjd! Blir ännu bättre sen då jag fått mina gardiner och kuddar :) Jag ska lägga upp bilder på den sen då jag fått internet hemma.

Tack så jättejättemycket mamma och pappa för allt till lägenheten! Känns inte som att det räcker att bara säga tack..

Inatt sov jag första natten alldeles ensam i Sthlm. Det var lite jobbigt att alla for hem, första gången jag är helt ensam och inte vet exakt när vi ses igen. Men lite hemlängtan är väl inte konstigt att man har.. :)

Idag måste jag räkna matte för hela slanten, har inte hunnit hänga med riktigt i veckan då jag hållit på och fixat i lägenheten och umgåtts med familjen, och grannarna som också varit här:). Imorgon har vi lappskrivning (ett typ av prov med 2 uppgifter), om de går bra kan man få extrapoäng till mattetentan, skulle vara skönt om man fick det, men matten känns ganska svår. 

Nu ska jag börja bege mig till lektionen! Pusshej ;)

RSS 2.0